NEWS

MACBETH, MODEL 2.9 – KRONIEK VAN EEN VOORSPELDE ZELFVERNIETIGING

Geïnspireerd door Shakespeare en 100 jaar mensheid, vertelt Macbeth – model 2.9, het verhaal van de generaal die te horen krijgt dat hij op een dag heerser zal worden. Verteerd door ambitieuze gedachten en aangezet door zijn vrouw doodt hij Duncan om zijn kroon te veroveren. Een tiran, overmand door angst en schuldgevoel, verplicht om nog meer te doden om zichzelf te beschermen tegen ontmaskering. Een bloedbad dat langzaamaan leidt tot krankzinnigheid en ten slotte, de dood.

Auteur: Tom De Beckker.
Met  Maja Van Honsté, Tine Truwant, Tine Priem, Brent Pannier, Robin David, Wim Peters, Ludo De Wit, Ken Verdoodt, Annelies Boel & Tom De Beckker

Regie: Catrien Hermans.
Ism Vlaams Fruit

Meer info en tickets hier

 

 

EXPEDITIE ANTARCTICA

Een man en een vrouw raken tijdens hun deelname aan een avontuurlijk televisieprogramma “Expeditie Antarctica” vermist op het witte continent. De man is ervan overtuigd dat het allemaal opgezet spel is en dat hij nog altijd ‘in beeld’ is. De vrouw is cynischer en beleeft het hele gebeuren als een afwezige toeschouwster van een stuk dat ze al veel te vaak heeft gezien - ‘Man+vrouw, vermist, verloren, op drift’. Twee onbeduidende stipjes op het canvas van het bestaan. Ze zeggen vanalles tegen elkaar, maar wat ze zeggen is eigenlijk van geen belang. Een stuk over twee dolenden die wanhopig opzoek zijn naar grenzen in een steeds genadelozere wereld.

Auteur: Greg Houwer.
Met Tom De Beckker & Barbara Duthie.
Bewerking en regie: Tom De Beckker
Scenografie: Hanneke Van De Kerkhof

Meer info en tickets hier.